Top 10 smukkeste bjerglandsbyer

Gran Canaria har mange smukke landsbyer oppe i bjergene. Flere af dem er blandt de ældste byer på øen, og de giver et godt indblik i det oprindelige, det ægte Gran Canaria, som det så ud for flere hundrede år siden.

Her på siden har vi samlet de 10 smukkeste og mest interessante bjerglandsbyer på Gran Canaria. Rækkefølgen afhænger af øjet der ser, men vi kan anbefale dem alle sammen. Så lej en bil og tag på udflugt til en eller flere af de spændende landsbyer.

Er du mere interesseret i hvor I skal bo på Gran Canaria? Så se vores anbefalinger til de bedste feriebyer til familier med børn og voksne par.

Teror Gran Canaria

Teror
Teror er uden tvivl én af Gran Canarias smukkeste bjerglandsbyer. Mange af husene er helt tilbage fra 1500-tallet, og er kendt for de karakteristiske døre, vinduer og balkoner i mørkt udskåret træ. Byen er bygget op omkring basilikaen Nuestra Señora del Pino, der er dedikeret til Gran Canarias skytshelgeninde, La Virgen del Pino. Tæt på basilikaen ligger museet Casa Museo de los Patrones de la Virgen, hvor det er muligt at få et godt indblik i datidens Gran Canaria.

Hver søndag er der marked i Teror. Her er det muligt at købe specialiteter fra Teror, for eksempel den søde og krydrede spegepølse Chorizo de Teror og specialiteter fra klostret Monasterio Cisterciense. Teror er i øvrigt også kendt for sin egenproducerede kildevand Agua de Teror.

Tejeda

Tejeda
Tejeda er en meget charmerende landsby næsten midt på Gran Canaria. Tejeda er kendt for de mange udsigtssteder, de såkaldte miradors. Et af de bedste er Plaza Mirador del Ayuntamiento, hvor der er en imponerende udsigt til Roque Nublo, der er den mest berømte klippe på Gran Canaria.

Den flotte natur inviterer til vandreture, og der er mange stier. Nogle går helt tilbage til den tid, hvor øens urbefolkning guancherne bevægede sig rundt på øen. Disse stier kaldes Caminos Reales, som frit kan oversættes til kongelige stier. Kommer I for at vandre, så husk, at Tejeda ligger i 1.050 meters højde, og det gør byen til en af de koldeste byer på Gran Canaria.

Firgas Gran Canaria

Firgas
Firgas i det nordlige Gran Canaria er kendt som Villa de Agua, da vand spiller en stor rolle i byens historie. En af byens største attraktioner er en 400 år gammel vandmølle, og Firgas er stadig en af de største producenter af kildevand på Gran Canaria.

Vandets indflydelse sætter også sit flotte præg på byens centrum. I gaden Paseo de Gran Canaria er der bygget et kunstigt vandfald, som trinvis falder 30 meter. Ved siden af vandfaldet står mange farverige bænke, der er malet ved motiver fra de syv kanariske øer. Ved byens torv San Roque ligger et flot rådhus og en kirke fra 1500 tallet.

Fataga

Fataga
Fataga er en smuk landsby, og det er turen dertil også. For de fleste starter turen ved Maspalomas og første oplagte stop er Degollada de las Yeguas. Herfra er der panoramaudsigt over den store dal og de imponerende bjerge. Næste stop kan være La Baranada, som er en safaripark med kameler.

Fremme i Fataga mødes man af velholdte hvidkalkede huse, smalle gader og massevis af farverige blomster. I de hyggelige gader er der arbejdende værksteder med kunsthåndværk, gallerier og souvenirbutikker. Der er også mange udsigtspunkter til dalen og bjergene. Hvis sulten melder sig er der et par gode restauranter i Fataga.

Arucas
Iglesia de San Juan Bautista i Arucas

Arucas
Landsbyen Arucas ligger lidt vest for Las Palmas. Arucas’ vartegn er den flotte katedral Iglesia de San Juan Bautista, der er meget stor i forhold til landsbyens størrelse.

Arucas er kendt for husenes flotte arkitektur, herunder kirken og rådhuset. Byen er dog også kendt for sin populære romfabrik, der producerer ikke mindre end 3,5 millioner liter rom og likører. Det er muligt at blive vist rundt på fabrikken, få prøvesmagninger og besøge ”rom-museet” Museo Ron Arehucas.

Artenara

Artenara
Artenara er den højest beliggende landsby på Gran Canaria. Udsigten er imponerende, blandt andet til de to kendte klippeformationer Roque Bentayga og lidt længere væk Roque Nublo. Den enestående natur gør Artenara oplagt til gåture i naturparken Pinar de Tamadaba.

Det er også muligt at se de huler, som den oprindelige befolkning boede i. Mange er blevet moderniseret og lejes ud til turister. En ret unik overnatningsform.

Plaza de Santiago Galdar
Plaza de Santiago

Galdar
Gáldar er en spændende landsby i det nordlige Gran Canaria, der klatrer op ad bjerget Montaña de Gáldar. Byens hjerte er Plaza de Santiago, der er en stor flot plads med masser af blomster, gamle snoede træer og et smukt springvand. Det er en af Gran Canarias absolut flotteste pladser.

Området omkring Gáldar var i mange hundrede år centrum for guancherne, der var urbefolkningen på Gran Canaria. Det kan man opleve i det spændende arkæologiske museum Cueva Pintada, der gemmer på de Kanariske Øers bedste overleveringer af guanchernes huler, redskaber og levevis.

Moya på Gran Canaria

Moya
Moya er en spændende bjerglandsby i det nordlige Gran Canaria, kun et par kilometer vest for den mere kendte landsby Firgas. Byens stolthed er kirken Nuestra Señora de la Candelaria, der er bygget på klipperne over kløften Barranco de Moya.

Overfor kirken ligger det hus, hvor digteren Tomás Morales blev født i 1884. Huset er omdannet til et museum, hvor der er en omfattende samling af materiale om digteren. Moya er også kendt for en populær kanarisk kage, nemlig bizcochos lustrados, og den skal I smage!

Agüimes - Plaza del Rosario
Plaza del Rosario i Agüimes

Agüimes
Landsbyen Agüimes ligger i den østlige del af Gran Canaria, kun 5 km fra øens lufthavn. Den historiske bydel i Agüimes, Casco histórico de Agüimes, er en af de bedst bevarede på Gran Canaria. Højdepunkterne er den imponerende kirke ved det hyggelige torv Plaza del Rosario og det historiske museum. Men bare det at betragte den flotte arkitektur er en oplevelse. Ved torvet Plaza de San Anton er der mulighed for lidt forfriskninger, og det er også her turistinformationen ligger.

Santa Brígida

Santa Brígida
Santa Brígida er en bjerglandsby i 500 meters højde i den nordøstlige del af Gran Canaria. Den gamle bydel er meget charmerende, med kirken Iglesia de Santa Brígida som det kulturelle midtpunkt. Tidligere havde mange rige englændere deres sommerresidens i Santa Brígida, og der ligger stadig flere eksklusive ejendomme. Nærheden til Las Palmas gør landsbyen til et yndet udflugtsmål for indbyggerne i hovedstaden.

Naturen er meget frodig i dette område, og der er mange palmer og noget så specielt som jordbærtræer. Santa Brígida er også kendt for sin produktion af kvalitetsvine.

Andre sider

Back to top button